Spar på strømmen: Sådan sparer du penge på elregningen

Udgivet den 16. januar 2023
Spar på strømmen: Sådan sparer du penge på elregningen

Energikrisen har påvirket os alle – og selvom det så småt er begyndt at vende igen, så holder de fleste stadig pengene lidt tættere til kroppen end de plejer. Både huspriserne, dagligvarerne og ikke mindst forbrugspriserne er steget, hvilket tydeligt kan mærkes på pengepungen. Spar på elregningen med disse 10 gode tips, som du nemt kan implementere i din hverdag. Det kræver faktisk kun en lille indsats at opnå en stor besparelse.

Spar på strømmen med disse 10 gode tips

1. Sluk på stikkontakten
Sluk på stikkontakten, når du ikke bruger TV’et eller når du ikke er hjemme. Der er ingen grund til at spilde penge på standby. Det siges, at op mod 10% af en husstands elforbrug går til apparater på standby.

2. Fyld dine maskiner helt op
Fyld opvaskemaskinen og vaskemaskinen helt op, når du sætter dem i gang.

3. Jo koldere, jo billigere 
Vask dit kulørte tøj på 30 grader fremfor 40 grader. Ikke nok med, at du sparer på strømforbruget, så er det også bedre for dit tøj. Kogevask bliver ligeledes fint rent på 60 grader fremfor 90 grader. Også her forlænger du tøjets levetid.

Pexels Rodnae Productions 5591460

4. Mindre vand i gryderne
Brug mindre vand, når du koger pasta, kartofler m.m. Ofte er der brug for langt mindre vand, end man tror. Læg desuden låg på gryden – på denne måde forbliver varmen i gryden og komfuret bruger derfor ikke unødvendig energi. Sidst men ikke mindst anbefales det også, at du bruger en gryde, der størrelsesmæssigt matcher kogepladen.

5. Afrim din gamle fryser
Det siges, at en fryser bruger omkring 20% mere energi, når den trænger til at blive afrimet. Blot 2 mm rim er nok i forhold til denne trælse øgning i energiforbruget. Skal du have nye hvidevarer, så gå efter en fryser med et godt energimærke (mindst muligt kWh-forbrug om året) samt en fryser med NoFrost-funktion.

6. Brug strøm, når elprisen er lavest
Brug evt. en app til at tracke, hvornår det er mest fordelagtigt at sætte tøjvasken over (dette er kun relevant, hvis du har en variabel el-aftale hos dit elselskab). Der kan være mange penge at spare på elregningen ved at holde øje med dette.

Pexels Shvets Production 7525210

7. Udnyt ovnens for- og eftervarme
Forsøg så vidt muligt at udnytte ovnens varme bedst muligt. Du behøver altså ikke vente på, at ovnen er opvarmet, før du sætter din lasagne ind. Kig i stedet blot til lasagnen et ekstra par gange i løbet af bagetiden. Du kan med fordel også slukke for ovnen noget tid inden, lasagnen faktisk er færdig – der går noget tid, før graderne er faldet så meget, at den ikke længere varmer optimalt.

8. Frem med tørrestativet
Selvom det tager længere tid at hænge strømper og underbukser op på tørrestativet, så kan det altså sagtens betale sig i forhold til at spare på strømmen. Tørretumbleren er en stor synder for elregningen og er ansvarlig for en stor del af strømforbruget hos en del børnefamilier.

Pexels Pixabay 161502

9. Kortere, koldere bade
Spar på strømmen ved at tage kortere, koldere bade. Ved blot at skrue et par grader ned for temperaturen kan du spare penge på el. Husk desuden også at slukke for vandet, mens du sæber dig ind og giver håret den helt lange vaskerutine.

10. LED fremfor glødepærer
Overvej at udskifte dine glødepærer eller halogenspots med LED-pærer. LED-pærer bruger nemlig mellem 4 og 5 gange så lidt i strøm, som eksempelvis en glødepære.

Læs flere nyheder og blogindlæg her

Nyopførte moderne lejligheder på toppen af Aalborg: Kom til åbent hus i Lønneparken

Nyopførte moderne lejligheder på toppen af Aalborg: Kom til åbent hus i Lønneparken

Har du også fulgt med i byggeriet på toppen af Sohngårdsholmsvej? Udlejningen af de tre tårne i Lønneparken er allerede i fuld gang. Du har nu mulighed for at opleve boligerne på egen hånd, når Lejeboligmægleren inviterer til åbent hus på søndag d. 10. marts fra kl. 11 til 13.

Læs mere
Nyopførte lejeboliger i rolige omgivelser: Kom til åbent hus i Sofiendalsparken

Nyopførte lejeboliger i rolige omgivelser: Kom til åbent hus i Sofiendalsparken

Drømmer du om at bo i en ny og moderne lejebolig i rolige omgivelser væk fra byens stress? Og med supermarkeder, daginstitutioner og motorveje lige rundt om hjørnet? Så skal du læse med her.

Læs mere
Nye, moderne lejligheder og rækkehuse: Kom til åbent hus i Sofiendalsparken

Nye, moderne lejligheder og rækkehuse: Kom til åbent hus i Sofiendalsparken

Mange nordjyder har fulgt nøje med i udviklingen af byggeriet af Sofiendalsparken. Nu kan MigogAalborg afsløre, at udlejningen af de to første etaper af Sofiendalsparken officielt starter lige om lidt.

Læs mere
Studiestart og boligjagt: Lej en bolig i weekenden og vind fede præmier

Studiestart og boligjagt: Lej en bolig i weekenden og vind fede præmier

Vi ved, at du lige har fået besked om hvorvidt du er kommet ind på dit ønskede studie – og at boligjagten derfor nu for alvor går i gang. I weekenden d. 5. og 6. august inviterer Lejeboligmægleren derfor til åbent hus i to nybyggede projekter i Aalborg, som begge er ideelle for dig, der skal til at studere.

Læs mere
Nye lejeboliger på Eternitten: Kom til Åbent Hus på Ankomstpladsen

Nye lejeboliger på Eternitten: Kom til Åbent Hus på Ankomstpladsen

Har du også bemærket det nye, flotte byggeri, der er skudt op på Eternitten? Og er du nysgerrig på, hvad der kommer til at ske? Så er det nu, du skal læse med.

Læs mere