Drømmer du om at flytte i en nyere, større og / eller en mere centralt beliggende lejlighed? Og vil du gerne have dit kæledyr med dig? Så kan du udforske nogle af de mange ledige lejelejligheder, hvor det er tilladt at holde husdyr, herunder hund og kat.

Lejeboligmægleren giver dig overblikket over nogle af de mange lejligheder, der er til leje i de største danske byer, hvor din firbenede ven er velkommen.

Find en lejlighed med husdyr tilladt

Som hunde- eller katteejer har du måske oplevet, at det kan være udfordrende at finde en lejelejlighed med en central beliggenhed i en større dansk by, hvor der tillades husdyr. Her på siden bliver du dog præsenteret for et hav af attraktive lejligheder, hvor din pelsede roomie må flytte ind sammen med dig.

Hvad end du vil bo så centralt som muligt, således at byens mange fornøjelser kun er et stenkast væk, eller om du foretrækker lidt mere rolige omgivelser lidt uden for byen, så kan du finde en passende lejlighed. I oversigten finder du lejligheder til leje med plads til både dig, dit kæledyr samt din eventuelle bedre halvdel og dine børn.

Lejlighed til leje husdyr tilladt i både Aalborg, Aarhus, Odense og København

Det er svært, men ikke umuligt, at finde en lejlighed med husdyr tilladt i de største danske byer bestående af Aalborg, Aarhus, Odense og København. Der er rift om de attraktive lejelejligheder i disse byer, og ofte vil udlejerne kunne vælge og vrage mellem lejerne. Nogle udlejere fravælger lejere med husdyr, men det gælder ikke alle.

På vores website kan du finde adskillige lejelejligheder i de nævnte byer, hvor du kan bo sammen med din elskede hund eller kat.

Lej en lejlighed nær hundeskove, strande og grønne områder

Din førsteprioritet er selvfølgelig at finde en lejlighed med husdyr tilladt, men har du også gjort dig tanker omkring beliggenheden?

Som hundeejer vil det være oplagt at bosætte sig nær grønne områder, så både du og din hund kan komme ud og få noget frisk luft. I både Aalborg, Aarhus, Odense og København har du mulighed for at bo i nærheden af naturskønne områder, hvor du kan gå lange ture med din firbenede makker.

Eksempelvis byder Aalborg på flere grønne parker, et skønt havneområde og dejlige hundeskove, mens Aarhus byder på flotte strande, gode vandreruter, charmerende skove med hyggelige stier og meget mere, hvor du har mulighed for at lufte din hund.

Du kan leje en nyopført lejlighed til dig og din firbenede ben

Hvert år opføres der mange nye lejelejligheder, hvor der tillades husdyr.

De nyopførte lejligheder i nogle af landets mest attraktive byer og områder opføres i henhold til de gældende krav til ventilation og isolering, hvilket gør dem særligt egnede til lejere med husdyr. Lejlighederne byder på et sundt indeklima, der er behageligt at opholde sig i for både lejer og lejers husdyr.

På vores hjemmeside vil du blive præsenteret for mange nyopførte lejligheder med husdyr tilladt, der byder på enten terrasse eller altan. Med egen altan eller terrasse er der mulighed for, at hunden eller katten selv kan komme ud og få noget frisk luft i løbet af dagen.

Hvilke husdyr er tilladt at have i en lejlighed?

Den enkelte udlejer tager stilling til, om husdyr er tilladt, og hvilke husdyr der i givet fald er tilladt i det enkelte lejemål. I nogle lejemål er det tilladt, mens det i andre lejemål ikke er tilladt. Dette vil altid fremgå af de annoncer, som du finder på vores hjemmeside.

I mange tilfælde vil det være tilladt at holde mindre husdyr i lejlighederne. Dette indbefatter typisk katte og mindre hunde. Der er ofte også mulighed for at holde guldfisk, undulater, hamstre og lignende smådyr, medmindre andet fremgår af lejekontrakten.

Vær opmærksom på §10 og §11 i din lejekontrakt

I tvivlstilfælde omkring, hvorvidt det er tilladt at holde husdyr i lejligheden, skal der rettes opmærksomhed mod lejekontraktens §10 og §11.

I lejekontraktens §10 vil der ved spørgsmålet, om der må holdes husdyr eller ej være sat kryds ved enten ja eller nej. Ved særlige vilkår for husdyrtilladelsen vil det være angivet i kontraktens §11.

Et husdyr må ikke være til gene for de øvrige lejere i ejendommen

Du kan trygt tage dit kæledyr med dig til din nye lejlighed, hvis du finder en lejlighed med husdyr tilladt. Du skal dog være opmærksom på, at dit husdyr, eksempelvis din hund eller kat, ikke må være til gene for eventuelle naboer. Af §79 i lejeloven fremgår det, at lejerens husdyr ikke må være til væsentlig gene for naboerne pga. lugt, støj, frygtfremkaldelse m.v.